Taller Collage en Clau de Fado

El Festival InterFado, organitzat per l’Orfeó Lleidatà i la Paeria de Lleida, cerca cada any, poder arribar a més persones però més enllà d’omplir els concerts -que ens encanta- proposem una aproximació a través de diverses arts.

En aquesta nova activitat, aquest 2019, ens unim l’equip de professors del batxillerat artístic del IES Màrius Torres, la directora artística del Festival, Carolina Blàvia i l’artísta lleidatana:

Laura Justribó. 1986. Una artista lleidatana -tot i haver nascut a Barcelona- que es presenta de la següent manera:

Expressar-me mitjançant l’art i el caos és un dels meus interessos recurrents i he procurat fer-ho des de diversos terrenys: ràdio, crítica musical, omissariat artístic, serigrafia, fotografia, poesia, dansa, edició de fanzins, performance, pintura i, per descomptat, collage. Amb el collage jugo a emular els dadaistes amb una mirada queer i millenial. Per fer-ho em nodreixo d’elements tant de la cultura underground com de la cultura mainstream, tot i que estic especialment interessada en els materials més trash, extravagants i/o de claveguera. Podeu trobar el meu treball a les xarxes socials, a associació Cultural d’Artistes Promethea, a Bronca/Ximi Studio i a el Taller d’en Jaume (Barcelona).

La @doctoratrans, alter ego de Laura, Liderarà un taller amb alumnes de l’IES Màrius Torres. Concretament, amb els alumnes de batxillerat artístic de l’assignatura de disseny.

fotografia: Jaume Barrull

Aprofitem per agrair a tot l’equip de professors del batxillerat artístic – en especial a Marta Ballarin i David Esterri- la rebuda de la proposta.  Una trentena d’alumnes realitzaran collages i aquests, culminaran en l’exposició “Collage en clau de fado” que serà visible tant al Cafè del Teatre com al vestíbul de l’Orfeó lleidatà del 11 al 30 d’octubre:

Descripció del projecte:

El taller serà desenvolupat per l’artista plàstica Laura Justribó, especialista en collage, historiadora de l’art i museòloga.

L’activitat consistirà en modificar una portada d’un disc senzill o single de fado emprant la tècnica del collage, tot i que el treball es pot complementar amb altres pràctiques artístiques com la il·lustració, per exemple. L’únic requisit de l’activitat és que el resultat final modifiqui substancialment l’obra original, contribuint a establir un objectiu de renovació integral d’un disseny ja fet.

El treball es farà individualment, s’escollirà a l’atzar la portada que serà assignada a cadascú. Per dur a terme l’obra disposaran d’una reproducció en cartó ploma i una petita fitxa amb informació bàsica sobre l’autor de la portada a modificar, així com materials bàsics per la tècnica del collage, és a dir, tisores, pega en barra i en altres formats, i material gràfic imprès.

Us deixem amb algunes de les obres de Laura Justribó. Un cop realitzades les obres dels alumnes, també us les compartirem!