Presentació

Logo InterFado

InterFado neix amb la voluntat d’apropar aquest estil i la cultura portuguesa a la nostra terra, per això intenta fer un abordatge obert i actual de la temàtica del fado i oferir una plataforma a músics i cantants, tant portuguesos com no portuguesos, que en el seu treball al voltant del fado han decidit innovar, experimentar, buscar noves aproximacions a l’estil.

D’altra banda Inter-fado, aposta per ser una plataforma on tinguin cabuda no només autors / intèrprets portuguesos sinó també fadistes “no portuguesos” que treballen al voltant d’aquest estil però amb les influències i aportacions que el seu lloc d’origen, la seva cultura, el seu geni i la seva creativitat els aporta.

InterFado promou una obertura al treball conjunt amb les altres arts: grafisme, dansa, gastronomia, etc. Una aproximació del fado com a estil musical a noves formes d’expressió artística.

Valorem molt positivament les propostes d’artistes de tots els àmbits que inspirant-se en el fado, realitzen una aportació a la cultura contemporània.

El nom d’InterFado defineix perfectament l’esperit del projecte:

Inter perquè hi participen músics de diversos països, Inter perquè volem unir diferents cultures, Inter perquè ens agrada mostrar diverses expressions artístiques al voltant del Fado….

El nom d’InterFado el prenem del moviment InterFado-Fadografía; creadors d’arreu que treballen amb el fado des de diverses manifestacions artístiques. Sobretot en el camp de la música visual o la “visual músic”. En aquest cas, centrat en l’expressió gràfica del Fado. Des d’una perspectiva inter-modal. Investigant, compartint i aprofundint en allò que el Fado és per cadascú i allò que pot ser partint des de la seva arrel però també en mixtió amb altres estils amb els quals hom es pot sentir identificat. 

El primer InterFado va tenir lloc a Lleida -Catalunya- l’any 2012. Des d’aleshores ha apropat cada any a la ciutat diversos artistes i també a través de les activitats paral·leles hem pogut apropar-nos a la gastronomia portuguesa, experimentar amb receptes catalana-portugueses, veure l’expressió visual del Fado a mà d’artístes plàstics i assaborir els més diversos estils musicals de cantants i grups d’arreu que han optat pel Fado com a eix central del seu treball.

El Festival Internacional de Fado de Catalunya / Inter-fado, seguirà oferint com ha fet fins ara, si els astres, la vida i les subvencions ho permeten, un seguit d’activitats adreçades a propiciar un acostament global al fado, vist com una manera de sentir, d’entendre la vida.

El nostre principal alè per continuar serà la vostra assistència i suport -als concerts i actes organitzats- i el compromís de cadascú de nosaltres amb la societat i la cultura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s