Concerts 2019

3 No Fado

18 D’OCTUBRE -DIVENDRES- 20:00h. HARLEM JAZZ CLUB. BARCELONA.

19 D’OCTUBRE -DISSABTE- 22:30H. CAFÈ DEL TEATRE. LLEIDA.

João de Sousa: Guitarra espanyola i veu.

Jorge da Rocha: Contrabaix.

Rafael Fraga: Guitarra portuguesa.

Varsòvia, Amsterdam i Barcelona …

Amb la única connexió de que són a Europa, en aquestes tres ciutats viuen i creen 3 músics portuguesos que van decidir unir-se per crear un disseny únic de diàleg musical inspirat en el llenguatge global del fado.

Concebut pel músic de Porto, João de Sousa i per invitació del Festival de Fado de Lleida, “SOUSA, ROCHA E FRAGA”, és un projecte que busca punts de contacte entre diferents personalitats musicals, mentre que mostra el potencial unificador del fado com estètica que uneix experiències i bagatges diferents.

Des d’Amsterdam arriba el Azoreano/Lisboeta Rafael Fraga. Guitarra portuguesa, cantant, compositor i arranjador clàssic, amb diversos àlbums editats amb nom propi. Té en el seu currículum participacions de pes en l’escena musical portuguesa col·laborant amb Carlos del Carmo i Ana Moura, entre d’altres.

De Barcelona, ​​arriba el Portense Jorge da Rocha, baixista i vocalista multifacètic que ha editat dos discs en solitari i ha presentat el seu treball en viu en països com el Japó, la Xina, Bolívia i en gairebé tot Europa.

De Varsòvia, João de Sousa, vocalista, guitarrista i productor amb una carrera que inclou 3 àlbums en solitari i participacions amb alguns dels artistes polonesos més reconeguts.

Sens dubte, serà un concert únic que serà presentat diversos fados tradicionals amb arranjaments originals en una formació típica de fado (guitarra, guitarra portuguesa i baix). També serà possible escoltar temes que configuren el repertori de cadascun dels músics en les seves respectives activitats musicals. Cal destacar que tot el repertori està especialment preparat per al festival, fent d’aquest concert un esdeveniment únic i que recomanem no perdre’s.

Cristina Madeira. -Novo Rumo-

25 D’OCTUBRE – DIVENDRES-  22:00H. CAFÈ DEL TEATRE. LLEIDA.

Cristina Madeira – veu

Pedro Ricardo Marques – Guitarra Portuguesa

Lelo Nogueira – Viola.

Actuació de Cristina Madeira, cantant de fado estimada pel públic portuguès i internacional, per la forma en què ens dóna amb fado cantat amb l’ànima.

Escoltar fado és bonic en si mateix, però el fado, si no es cantat amb l’ànima, no és “Fado”. Es amb l’ànima que entenem el que aquest és. A través del Fado podem accedir a la saudade, concepte portuguès impossible de comprendre si no es sent en la pròpia pell. A través del Fado, paraules com saudade o ànima, prenen un nou significat.

El FADO de Cristina Madeira aconsegueix aquesta màgia. Transportar-nos a Portugal i a racons desconeguts de la nostra ànima.

Cristina Madeira

Canta a les millors cases de fado de Lisboa.

Les seves cançons s’han pogut escoltar en espectacles d’Itàlia, Brasil, Romania i Alemanya entre altres.

Ha cantat també en diverses ambaixades portugueses a l’estranger i al contrari, convidada per ambaixades estrangeres a Portugal.

Pedro Ricardo Marques

Músic professional de guitarra portuguesa. Treballa a diverses cases de prestigi de Lisboa. Ha tocat amb diversos músics i cantants de la vida fadista lisboeta i d’arreu del país.

Lelo Nogueira

Músic professional de viola clàssica portuguesa. Músic amb dilatada experiència, va tocar amb la diva eterna del Fado; fadista Amália Rodrigues. Actua com a músic a les cases més prestigioses de Lisboa i ha estat convidat per diversos artistes a tocar per tot el país i també a l’estranger.

 

Lus Do Sul

Galícia-Portugal

26 D’OCTUBRE -DISSABTE- 22:30h. CAFÈ DEL TEATRE. LLEIDA.

LUSDOSUL és una recerca de nous camins a partir del Fado.

Escapant de la tímbrica acústica es mou entre textures més pròpies del post-rock o la música electrònica.

Una atmosfera suggerent amb espai a la improvisació on melodies de Fado Nou i Vell, en la veu de la cantant portuguesa Marlene Rodriges, ens traslladen al Portugal més alternatiu mirant cap endavant enaltint la seva tradició.

Marlene Rodrigues – veu i baix

Cecilia Martínez – Violí, teclat i cors

Isaac Garabatos – Guitarra i sampler.

Marlene Rodriges

Va néixer a Brampton (Canadà), viu a Monção (Portugal). Llicenciada en educació bàsica, va estudiar cant a l’escola de música Pere Fesh (Porto) i a l’escola de jazz de Porto. També estudia baix elèctric al laboratori de creativitat musical a Vigo.

És professora de cant i vocal coach en diverses escoles. Integrant en grup vocal de la fundació Cupertino de Miranda (Orquestra do Norte). I forma part de diversos projectes com “Xardín Desordenado”, Inside, Mar de Fado, Amar & Donar, entre d’altres.

Cecilia Martínez

Nascuda a Ourense, va començar a estudiar música als 11 anys en el CMUS Professional de Vigo on en l’actualitat és professora de llenguatge musical.

Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques, Titulada Superior en Violí i en Pedagogia del Llenguatge Musical, ha participat en diverses agrupacions clàssiques com l’Orquestra Clàssica de Vigo; i en agrupacions de folk, rock, pop i música electrònica i funk com Drúadan, Isga Collective, Roi Casal, entre d’altres.

Isaac Garabatos

Nascut a Vigo, es va formar a “Ateneu Jazz” (Madrid), on es va diplomar en harmonia contemporània i música moderna, el “G.I. London “(Londres) i l’Aula (Barcelona).

És un dels músics i compositors més versàtils del panorama musical gallec.

En l’actualitat combina les seves activitats com a músic, arranjador i compositor amb les de productor, videocreador i dinamitzador cultural des de la productora viguesa “Sul produccions” que dirigeix ​​des de l’any 2005.

 

Per comprar d’entrades:

3 no Fado: cliqueu aquí

Cristina Madeira: cliqueu aquí

Lus do sul: cliqueu aquí

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s