Activitats paral·leles

Des de 12 de setembre i fins al 30 d’octubre

Exposició FADISTES. Javier de Castro, periodista musical.

10 anys de Fado. Fotografies de 10 anys de concerts realitzades pel crític musical i fotògraf Javier de Castro.

Retrats de Ana Pinhal (Portugal) · Ana Roque (Portugal) · Bévinda (França) · Carolina Blàvia (Catalunya-Espanya) · Cecilia Martínez (Galícia-Espanya) · Flora Miranda (Portugal) · Jussara Silveira (Brasil) · Karina Beorlegui (Argentina) · Lizzie Leeve (França) · Margarida Guerreiro (Portugal) · Marlene Rodrigues (Portugal) · Mónica de Nut (Galícia-Espanya) · Rosario Solano (Andalusia-Espanya) · Sofía Ribeiro (Portugal)

En aquesta ocasió, mitjançant una selecció d’imatges realitzades pel crític musical i fotògraf Javier de Castro durant alguns dels concerts celebrats tots aquests anys en el marc de l’Interfado, volem homenatjar a catorze dones, cantants i instrumentistes meravelloses, que han protagonitzat diferents elencs del festival i ens han deixat un record inesborrable a la memòria, però també al cor.

En paraules de Javier de Castro: “Com que soc un maniàtic de l’enquadrament i de les simetries, miro que cada instantània, ja sigui un primer pla, una vista de conjunt o preses laterals o contrapicades del subjecte, responguin a les autoexigències apuntades. M’agrada anar sempre més enllà de l’acte purament periodístic i assolir el plaer que suposa cercar, atrapar i fixar en una imatge, qui sap si irrepetible, l’essència de cada artista o grup en plena actuació, fent bona la dita de “val més una imatge que mil paraules”. És a dir, qualsevol gest inesperat d’entrega, de complicitat, de sorpresa o d’humor del músic vers el seu públic. Una seqüència damunt de l’escenari estèticament bonica, sense més. O, millor encara, la captura a través del meu objectiu d’algun instant musical.”

20220912_12514620220912_124428

20 d’octubre.  18:30h

Taller de cuina portuguesa

A càrrec de Víctor Nicolau

Sala Sumka. Lleida. Inscripció prèvia a Plus Fresc;

https://www.orfeolleidata.cat/espectacle/taller-de-cuina-portuguesa/www.plusfresc.cat/curso-single/

No us despisteu! Aforament limitat!

 

22 (dissabte) i 28 (divendres)d’octubre. 

Tast de menjar portuguès abans dels concerts

Obertura de portes als concerts de Margarida Arcanjo i Rita Barber (Orfeó Lleidatà)

Tast menjar portuguès a càrrec del xef Mateu Blach del restaurant Caravista. (20:30 h).

Imprimir